Stratigrafische Nomenclator geheel vernieuwd

Vanaf vandaag staat de geheel vernieuwde Stratigrafische Nomenclator online. Enkele hoogtepunten van de vernieuwde versie zijn de integratie van de ondiepe en diepe stratigrafie, volledige tweetaligheid, kortere tekst, nieuwe verbreidingkaarten en toevoeging van kernfoto’s. Ook is aan de Nomenclator een uitgebreide interface toegevoegd wat het gebruik prettiger maakt. Inhoudelijke wijzigingen zullen de komende tijd geleidelijk worden doorgevoerd.

Overzicht met informatie van alle gesteentelagen

De Nomenclator geeft een overzicht van alle gesteentelagen die TNO - Geologische Dienst Nederland, voor het maken van geologische kaarten en ondergrondmodellen gebruikt. Nieuwe inzichten over de opbouw van de Nederlandse ondergrond zullen hier regelmatig worden verwerkt in de vorm van updates. Deze vernieuwde Stratigrafische Nomenclator vervangt alle analoge en digitale voorgangers en is daarmee dé bron voor stratigrafische informatie.

Nieuwe en gebruiksvriendelijke interface

U kunt door de Stratigrafische Nomenclator navigeren via de zoekbalk of de tegels. Dankzij deze nieuwe zoekingangen en zoekmogelijkheid op termen, is het makkelijker om de juiste informatie te vinden.

Ook is het mogelijk om vanuit de modellen de informatie van de Stratigrafische Nomenclator te bekijken. U kunt namelijk bij de getoonde profielinformatie bij verticale doorsnedes of de appelboor doorklikken naar informatie over de betreffende formatie in de Stratigrafische Nomenclator. Verder vindt u links onderaan de homepage bij ‘Achtergrondinformatie’ aanvullende informatie over de Nomenclator.

Ervaring van gebruikers

Uw reactie op de geheel vernieuwde Stratigrafische Nomenclator is zeer welkom. Via de Feedback-knop kunt u direct uw reactie geven. Voor vragen over de Stratigrafische Nomenclator kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.